A+ A A-

Kerstster & Poinsettia Verzorging Tips

Poinsettia & Kerstster Kopen & Verzorging

De Kerstster & Poinsettia is de meest populaire kamerplant in de feestelijke decembermaand. Waar moet je op letten bij de aankoop van de Kerstster en hoe ga je deze Poinsettia het beste verzorgen? Kerstster kopen & Poinsettia verzorging tips!

Poinsettia & Kerstster Kopen

Kerstster & Poinsettia Plant - Poinsettia & Kerstster Verzorging Tips & Handige Kerstster Kopen Informatie (Foto Stars for Europe)Vanaf begin november tot begin januari is deze kleurrijke plant te koop in heel veel tuincentra, bloemenzaken en bij de supermarkt.

Vanwege haar lange bloeitijd en gunstige prijs is deze traditionele kerstplant de populairste kamerplant in de kerstperiode. De kerstster is geweldig om cadeau te geven in december!

Bij aankoop van een Kerstster & Poinsettia, let er op dat de plant veel gezonde groene bladeren heeft. Als de Kerstster opgerolde of bruine bladeren heeft en schade aan de scheuten of loof, koop de plant niet. Kijk naar de gele en groene bloemen tussen de gekleurde schutbladeren. De plant is vers als de bloemen in de knop staan.

Kerststerren zijn niet gek op lage temperaturen. Koop geen Poinsettia die in de buitenlucht staat.

Poinsettia & Kerstster Verzorging Tips

  • Let op de temperatuur. De Kerstster is namelijk gevoelig voor kou.
  • Het beste voor de Kerstster is een lichte, warme plaats van rond de 20 graden.
  • Plaats de Poinsettia niet in rechtstreeks zonlicht, mag in de buurt van de verwarming en let op tocht.
  • Geef de Kerstster alleen water als de grond droog staat, graag met lauw water en voorkom natte voeten.

De Kerstster is niet alleen als potplant, maar als snijbloem zeer decoratief in een bloemstuk en boeket! Houd het uiteinde van de steel enkele seconden boven een brandende kaars of in kokend water.

Kerstster & Poinsettia Plant - Poinsettia & Kerstster Verzorging Tips:  Kerstster Overhouden voor Volgend Jaar (Foto Stars for Europe)Overhouden van de Kerstster

Heeft U echte groene vingers, dan kunt U de Kerstster overhouden voor volgend jaar!

Als de bladeren zijn afgevallen, gaat u de plant verpotten. Verhuis de Kerstster naar een koele lichte plek van +/- 15 graden. Door de plant met de helft terug te knippen kunnen er nieuwe scheuten gevormd worden. Na de ijsheiligen, half mei kan deze Poinsettia naar buiten met af en toe wat water en mest. Half september haalt u hem naar binnen. En nu komt het: Om de Kerstster met kerst in bloei te hebben moet de plant 2 maanden lang 10 uur per dag in het licht staan en 14 uur in een zeer donkere ruimte. Een tip van de kwekers!